Un mic rant despre Microsoft

La inceput a fost un inamic public. Numele lui era Microsoft.

De la zvonurile cum ca aduna date despre tine fara acord, ceea ce si facea probabil la un mod mai anonim, pina la pozitia dominanta si superioara.

Da, MS a fost si inca este pe o pozitie dominanta si profita de asta.

Acum am vaga impresie ca inamicul public acum este Google. Daca la inceput parea a fi ok, pe masura ce anii au trecut, incep sa transpire diverse lucruri. Iar colectarea datelor personale, scandalurile cu masinile google street view si interceptarea parolelor wifi si altele numai bine nu dau.

Personal am fost multa vreme, si inca sint in sinea mea, un mare sustinator al Linuxului. Mi-a placut foarte mult. Si desi lumea zice ca nu se poate monetiza, se poate. Insa asta presupune un efort constant in dezvoltare si sa fii primul care vine cu noi feature-uri si rezolvari. Detalii. Chiar si open source se poate monetiza. Contrar opiniei unor idioti care cred ca open source este gratis.

Revenind.

Mai nou Microsoft a scos produse interesante. Poate nu acum, insa de ceva vreme m-am lovit de unele. Si sa fiu al dracu daca nu mi-au placut. De la banalul Office pe care il folosesc zilnic pina la servere de sharepoint a caror utilitate este super intr-un mediu corporatist.

Ba chiar ma mai aventurez citeodata sa intru pe internet folosind Internet Explorer.

Ideea e ca Microsoft s-a sustras de pe prima pagina a mediei de scandal si ies puternic in fata doar cind au ceva de lansat. Windows 7 e un super sistem de operare. Pe cerintele minime si chiar sub ele, functioneaza cel putin decent. Produsele au inceput sa fie integrate si pot comunica intre ele daca e nevoie. Poate nu cea mai fericita exprimare, insa faptul ca de pe un sharepoint site poti exporta in excel direct mi se pare mare lucru.

Ba chiar au lansat si office in cloud. Nu am testat, ca nu cred in cloud pentru internautul de rind.

Stiu, acum descopar si eu roata poate. Insa sa fiu al dracului daca toate aceste instrumente nu-mi fac viata mai usoara.

Intre timp ceilalti ce fac ? Google bate moneda pe android si alte produse fara succes, Apple isi vede de treaba si da in judecata tot ce prinde, Samsung copiaza tot si isi face de cap, Oracle se judeca cu HP si Google, HTC isi da cu betele la gioale, Panasonic se lauda cu produse care nu mai apar pe piata decit cind sint deja expirate moral ( discutabil ) etc.

Microsoft lucreaza in liniste, face strategii pe termen lung si le duc la bun sfirsit.

Pe vremuri imi doream sa lucrez la Microsoft. Apoi mi-a trecut. Acum poate ca nu as refuza o oferta 🙂

Si asta e concluzia pe care trag doar pe baza imaginii si a produselor lor.

ps: nu stiu ce am dorit sa spun exact, insa pur si simplu sint intr-o dispozitie dubioasa si am zis sa scriu despre asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *