Schengen chiar ne trebuie?

Un nene, ceva sef pe la externe, face o declaratie interesanta.

Daca se mai amina inca o data intrarea noastra in renumitul Schengen, atunci aceasta chestiune denumita aderare la Schengen nu va mai fi prioritara pentru noi.

Mi se pare corect. Daca ei nu te vor, tu de ce sa te bagi ca mita-n sufletul UE?

Doar asa ca forma de interes putem si noi forta putin nota. Ia sa aducem vorba mai mult de doua zile ca urmeaza sa nationalizam companiile care ne rup la utilitati. Sa vezi ce rapid intram.

Nu as fi de acord cu nationalizarea si nici macar cu amenintarea ei. Era doar o idee pentru guvernanti.

Cred totusi ca daca ne mai amina inca o data e cazul sa ne re-asezam interesele. Atit. Sa ne axam pe alte lucruri si daca aia nu vor, sa ne vedem de treburi mai urgente, gen o autostrada Ploiesti-Brasov sau mai multe.

Sa ne concentram si pe economia tarii si in UE sa rejectam orice ne defavorizeaza pe noi ca tara. Ca tara, nu ca politicieni. Pur si simplu adoptam tactica de sictir in relatiile cu UE. Personal am facut asta de vreo doua ori. Sa vezi cita servitudine pe urma si interes.

Eu as fi de acord si cu iesirea din UE, ca numa bine nu ne-a facut. Ma rog, pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau in sau in afara.

4 thoughts on “Schengen chiar ne trebuie?”

 1. da ma. e nasol in ue. Sa poti iesi din tara cand vrei. sa ai acces la niste bani. sa poti iesi la munca din romania. nasol.

  Practic, ceea ce s-a intamplat amu cu nemtia, este oribil. Oricum, dupa declaratiile idiotilor de la conducere, nu ma mira

 2. Animaloo-le, daca e sa le luam in ordine.
  Din tara puteai iesi si inainte. Cu pasaportul. Mare brinza nu e. Oricum eu doar cu asta ies. Chiar de merg in UE.
  Nu o sa uit niciodata tratamentul frantujilor de dupa aderare, cind pe aeroport au selectat toti romanii din avion si ne-au dus ca niste vite la controlul suplimentar. Si vita de agent de paza nu intelegea cind i se spunea prin statie ca nu mai are voie sa faca asta ca acu sintem in UE.
  Mersi, din tara puteam iesi si inainte foarte bine.
  Acces la bani ? Hai sa fim seriosi. La cit folosim din ce ne este alocat si din astia alocati citi se sifoneaza prin firme de consultanta, puteam trai si fara. Nu exista in tara asta proiect de anvergura facut cu bani europeni. Doar mizerii de resurse umane si emanciparea femeilor in societate.
  La munca si inainte si acum e aceeasi treaba. Dar fix aceeasi treaba. Ca peste vreun an, doi elimina restrictiile asta e alta poveste. Ca sa locuiesti in alta tara puteai sa o faci si inainte si acum. Cita vreme iti gaseai de munca in mod legal in tara respectiva. Hai ca nu era dracul atit de negru.

  Per total intrarea noastra in UE ne-a facut piata de desfcere pentru toate porcariile. Daca aveam o industri macar puternica, era o treaba. Dar asa pur simplu am am mituit niste tari care cistiga din taxele firmelor gen Petrom, ENEL, GDF etc.
  Nu avem economie buna. Ce este acum e doar o mizerie ascunsa cu cifre sub pres. E cine pe cine pacaleste mai mult.
  Da, eu nu am fost de acord cu intrarea in UE. Dar nu m-a intrebat nimeni.

 3. ca sa iesi din tara iti trebuia o palarie de acte. Acum iti trebuie un act.
  Munca e mult mai accesibila.
  sa dai un telefon din afara nu te mai costa un rinichi si un picior.

  Singura problema: nu mai exista duty free 🙂

 4. Acceptam si actele alea. Nu erau capat de lume. Multe erau de bun simt si ar trebui sa le avem si acum. Cam toate gen.
  Sa zicem ca la capitolul munca e ceva mai ok. Si mult mai ok pt cei care merg sa fure sau sa lucreze fara forme legale. Pentru noi astia educati, exista niste chestii de facut pe acolo ca sa poti munci legal.
  Dar si inainte daca gaseai ceva, nu te dadeau aia afara ca vezi doamne nu ai voie. Daca faceai totul legalm, era ok.
  Nu vorbesc prea mult la telefon, asa ca eu sint ok aici. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *