Review de restaurante – Sinaia

Sinaia. Marele restaurant Cutitu D’argint. Da, asa se numeste. Pe drumul spre Peles.

Meniul ? Simplu. 49 lei. De persoana. Un singur fel de mincare. Ala e compus din, si tineti-va bine, OPT feluri de carne plus minim doua garnituri.

Vrei o supa, o ciorba, o mamaliga, o tochitura ? Mergi in alta parte.

Puteai totusi sa alegi sa nu ai nus ce carne de porc si sa ai altceva in loc. Dar totusi, OPT feluri de carne la o masa cred ca e putin exagerat.

Si portiile nu sint mici. Am vazut cu arata tepusa aia pe care e carnea. Imensa si bucati imense. Cred ca erau minim doua kilograme de carne acolo.

Si asta primavara si pe o caldura aproape insuportabila. Crunt.

Nu, nu am stat acolo, desi parea tentant. Ca nici nu era permis sa impartim o portie la doua persoane. Ceea ce e ciudat.

E un loc pe care il recomand daca vrei sa te sinucizi plin de fericire. Cel mai probabil vei muri de inima sau apoplexie.

Poate merita, poate nu. Daca traiam in Siberia sau Alaska in plina iarna, nu ziceam pas. Dar pe vremea asta trebuie sa fii nebun sa maninci atit.

Restaurantul de alaturi nu e nici el mai fericit. La ora 3 pm nu aveau mincare gatita neam. Si nici ciorba de burta. Am servit doar o ciorba de vacuta, chinuita si putina,  la care s-a uitat smintina. Ca o comandasem separat si nu a mai venit. Macar nu a mai aparut nici pe nota de plata. Am fi vrut si felul doi, dar nu aveau nimic facut. Si cica dura pina se faceau. FFS ! Nici nu pot sa zic ca nu aveau clienti. Terasa era plina.

Si apoi mai era o chestie deranjanta rau. Pe linga aceste doua restaurante trece un mic piriu. Piriu amenajat putin. Cu cascade, cu toate cele. Dar plin de mizerii. Cit ar costa oare sa stringi cele 10-20 de sticle de plastic si cele citeva pungi din dreptul restaurantului tau ? Daca lucram acolo o facem gratis. Serios! E vorba de imagine. Mai ales cind terasa ta are vedere directa si neingradita spre mizeriile din piriu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *