Pile versus recomandari

Sa fim clari de la inceput.

Recomandarea nu e pila.

Recomandarea nu e pila.

Recomandarea nu e pila.

Si bagati bine la cap.

Mai arunc uneori cite un ochi pe forumul ala mester si vad intrebari si concluzii timpite.

Printre care si asta.

Eu am facut recomandari. Adica am primit cv-ul si l-am trimis unor colegi care recrutau. Nu le-am spus ca le cumpar masina sau ii scot in oras la 5 stele daca angajeaza persoana respectiva. Le-am spus doar atit. Cred ca este potrivita pentru acel job si e genul de persoana care se implica in munca pe care o face. Pentru ca tinerii de azi vor 1000 de euro salariu de inceput. Si sint timpiti.

Ghici ce, unii au fost angajati, altii nu. De ce? Nu stiu si nici nu ma intereseaza foarte mult. Nu am cerut explicatii.

Si mai e o chestie. Unele recrutari se fac intern. Chiar daca jobul apare pe site-uri. Pentru ca e normal sa iei un om care stie compania si cum se lucreaza acolo si sa-l dresezi pe noua pozitie. Basca ca poate si asteptarile salariale sint decente. Eu am avut vreo trei pozitii in firma pina la actuala.

Pile? C;mon! Eu sint contra acestor mizerii. Sa angajezi pe pile si sa aungi sa te legi la cap cu un bou, nasol. Trebuie sa fii timpit. Dar asta e. Unii prefera asa.

Eu nu suport asa ceva. Nu m-am angajat nicaieri pe pile. Desi as fi putut sa o fac. Si probabil inca eram in Iasi acum daca o faceam. Facind cine stie ce mizerii. Si trebuind sa car in spate mereu imaginea unuia angajat pe pile.

As putea sa o fac si acum. Am destule cunostinte care ar putea sa faca ceva in privinta asta. Dar nu vreau si nu o sa vreau vreodata. Am trecut anul 2009, in plina criza, ca somer. Si totusi am reusit sa conving la interviu ca sint omul potrivit. Si de atunci trag ca nebunul pentru mine, si nu doar, ca sa ajung acolo unde doresc. Si nu e un drum usor. Dar macar am satisfactia ca invat lucruri noi, cunosc oameni misto si nu am ajuns acolo unde sint pe pile. Ci prin rezultate.

A fost vremea la un moment dat cind echipa mea s-a desfiintat. Si m-a intrebat managerul ce vreau sa fac mai departe. Ca eu nu realizam ca in doua saptamini urma sa fiu fara job. Ghici ce? M-a sunat un nene si mi-a oferit un post la el in echipa. Pentru ca stia ce am facut si stia ca ce urma sa fac, puteam sa o fac bine.

Cine imi spune ca recomandare = pila e prost ca noaptea. Punct. Grow the fuck up!

6 thoughts on “Pile versus recomandari”

 1. In timp am mai pus si eu o vorba buna … adicalea am facut o recomandare pentru un prieten sau altul … decizia finala si cat l’a tinut insa pe la munca a tinut strict de ala ce angaja pentru ca de la bun inceput precizam faptul ca amestecul meu in treaba asta se opreste la recomandarea respectiva, in rest … Dumnezeu cu mila. Chestia asta am aplicat’o si in familie, unde daca m’a dezamagit vreunul ca nu a fost in stare sa profite de recomandarea mea, alta nu am mai facut si nici nu mai am de gand.

 2. Eu m-am lecuit…demult, am recomandat pe un pusti de la tara pentru un post de sofer. M-am simtit ca dracu cand m-am trezit cu tac’su la poarta cu un bidon de vin si un curcan, dar si mai nasol m-am simtit cand dupa aproape un an de la angajare, pustiul a fost dat afara ca l-au prins ca fura motorina din masina companiei si de atunci…m-am lecuit.

  1. @redoo
   Se mai intimpla. Dar asta nu inseamna ca nu mai recomanzi pe nimeni niciodata. Doar sa fii mai atent.
   Si in general vorbim de recomandari pentru posturi prin multinationale.
   Cu astea de la tara ca recomand pe cutare pentru un post de sofer, asta e. Si patronul stie stie la ce sa se astepte.

   1. Ei uite ca aici nu suntem de acord. Din punctul meu de vedere faptul ca un om vine de la tara asta nu inseamna ca este prost sau inferior in vreun fel. Sa nu uitam ca pe undeva prin parcursul istoriei noastre toti venim de acolo. Omul poate sa fie jigodie de oriunde ar fi el si oricate studii ar avea, eu stiu oameni cinstiti veniti de la tara care au muncit de 10x mai mult doar ca sa recupereze acest handicap artificial plantat in societatea pe care o traim.

 3. Bate saua sa priceapa iapa! 🙂

  Asadar, post de sofer, la tara, candidatul va fi probabil sa o educatie foarte decenta. Si e influentabil.
  Stiu, unii tin la cinstea lor. Dar aia sint o minoritate. Asta e. Nu am nimic cu taranii (si eu sint unul). Doar ca realitatea imi bate idealismul in fiecare zi.
  Statistic vorbind, daca esti sofer la patron la tara, posibilitatea de a imprumuta gaz de la masina e foarte mare. Statistic. Nu dau cu batul in toata lumea. Dar statistic asta e realitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *