Noul cod fiscal si impozitarea

Am o nedumerire. SI probabil imi lipseste ceva din logica.

Eu am un apartament. Il inchiriez unei firme, fac contract, inregistrez contractul si platesc impozite pe seama lui. ANAF nu iarta nimic.

Ok, de acord. Platesc pentru ca vreau sa respect legea si aparent e normal sa platesti taxe si impozite. 

Pe linga acest impozit pe chirie mai platesc si un impozit pe apartament. Care e si el la o valoare oarecare. De acord, asta e. Il platim si sintem ok.

Deci am stabilit pina acum asa:

  1. Apartamentul e inchiriat catre o firma care isi desfasoara activitatea acolo si exista un contract de inchiriere intre mine si firma. Contract pentru care eu platesc impozit la ANAF.
  2. Apartamentul meu inchiriat vine la pachet si cu un impozit catre primarie. Pentru ca de aia. Ok.

Acum vin eu si intreb de ce PLM trebuie sa platesc un impozit de 1000% mai mare doar pentru ca in apartamentul meu isi desfasoara activitatea o firma?

Impozitul anual e una. Ok.

Totusi, activitatea de inchiriere este taxata prin impozitarea chiriei trecuta in contract. Pentru ce motiv imi creste impozitul pe apartament? Ce legatura este intre una si alta?

Creste dracu impozitul pe chirie si gata. Basca stabileste o valoare minina ceva si aia e. Dar nu, sa crestem impozitele cu 500% sau 1000% (chiar ANAF a spus ca e posibil sa fie fix procentele astea).

Inteleg ca mizeriile astea sint facute pentru a acoperi o gaura lasata de reducerea TVA cu 4%. Care de fapt nu s-a intimplat. Ca tot o muie ne-au dat guvernantii nostri.

Sint extrem de suparat pe mizeria asta. Ocazie cu cu care ii doresc multa muie si racoare lui Ponta si guvernului lui si PSD-ului si tuturor care au gasit aceasta modalitate draguta de a fute populatia. Si la fel de multa muie si stima plina de clabuci si parlamentarilor care accepta orice rahat si voteaza sa fie.

Cam cit de mult gresesc? Pentru ca vad ca multi o sa renunte la actualizarea datelor legate de sediu si aia e. Faci pe nevinovatul, poate primesti sau nu o amenda si mergi mai departe.

ps: cresterea impozitului nu se aplica sediilor sociale unde nu se desfasoara vreo activitate a firmei sau unde nu se deconteaza cheltuieli de intretinere pe firma.  Adica exista doar ca sa existe. Asadar anul asta am scapat. Vedem la anul daca e acelasi rahat.

 

pps: impozotul anual pe apartamente si case se stabileste in functie de niste criterii bine stabilite gen rang localitate, utilitati, zona amplasarii ( gen central sau la margine de oras etc) si tot felul de criterii. Destul de clare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *