ISP-isti vs consumatori

Zicea Georgiana chestia de mai sus. Ocazie cu care am descoperit cum se face embed la twitturi. Georgiana e o fata frumusica si tinara. Be nice!

Problema in cauza nu e ca oamenii nu vor sa schimbe. Ci ca nu au alta optiune.

Pe bune, marea majoritate a populatiei are ori rds ori upc. Si alea impartite pe zone. Suprapunerea e doar de ochii Consiliului Concurentei si cam atit.

E usor sa rupi contractul cu rds, unde platesti in avans si tot in avans iti taie serviciile, desi ai o luna platita deja pe care nu mai primesti banii. O mica magarie.

Dar pur si simplu nu ai unde sa te duci. UPC nu vine cu infrastructura pina in inima oazei RDS pentru 1-2 blocuri.

Solutia e sa iti tragi antena de la concurenta. Ofertele exista, sint bune, doar ca ceva mai scumpe fara de cablu. Plus ca e doar tv. Fara internet si altele.

Si daca nu ai o retea de cartier prin zona si sansele sint sa nu ai ca e deja cumparata de rds, pa si la revedere. Esti izolat. Ramine mobilul, dar ce te faci cind vrei sa vezi un film legal online? Papi tot traficul pe un film? Nu e fezabil. Plus ca costurile suplimentare sint exorbitante. Sau fara costuri, dar cu limitare de viteza. Si cind intra limitarea s-ar putea sa poti trimite un buzz pe mess si cam atit.

Solutia este educarea prestatorului. Si nu prea merge. Pentru ca sintem educati sa inghitim orice.

Solutia optima e alta. Netcity. Sau ceva gen netcity care sa detina infrastructura si sa o inchirieze rds-ului, upc-ului si altora. Cum e cu caile ferate. Caile ferate apartin unei companii. Care inchiriaza linii unor transportatori.

Si atunci cind ma supar pe rds ma duc la upc. Upc vine si ma conecteaza si gata. Daca are voie pe tronsonul respectiv. Dar astea ar fi cazuri izolate.

Dar asta e solutia ideala.

2 thoughts on “ISP-isti vs consumatori”

  1. Așa e. Sigur, ca alternativa mai este Romtelecom/Nextgen, dar problema ramane aceeasi. Pentru televiziune iti poti pune Dolce sau ceva cu antena, dar pentru net, esti legat de cablu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *