Despre carne – citeva idei

Acum ca tot am platit hostingul pentru inca doi ani sa revenim in forta.

Citesc pe la Arhi. ca o fata a cumparat mincare stricata de la Mega Image.

Sfatul meu simplu: daca e inevitabil sa cumparati si nu aveti si voi un magazin “muncitoresc” gen ala din dreapta de la metrou Pipera, atunci gustati pe loc ceea ce cumparati si neaparat pastrati bonul.

Mincarea gatita e cel mai probabil facuta din produse aflate la limita expirarii termenului de valabilitate. Sau poate chiar expirate. Nu poti sti, doar sa banui. Si siguranta ca acele produse sint 100% bune nu ti-o da nimeni.

Sa va explic de ce nu mai maninc eu porc. Nevasta nu maninca porc din principiu si obisnuinta. Ma rog, acest deloc inseamna de fapt cam o data pe an si doar ce cumpar cu mina mea de unde stiu eu.

Am luat de la Billa niste care de porc, din aia care arata misto rau. Am facut-o in aceeasi zi si cind am gustat am zis ca maninc arsenic. Am aruncat totul fara nici un fel de explicatie si mi-am cerut scuze nevestei care a pierdut vremea gatind. Asta a fost acum multi ani in urma.

Acum vreo luna sau doua am luat niste carne de curcan de la Auchan. Ca de obicei era in termen chiar bine. Am pus-o la frigider. A doua zi  cind ne pregateam sa facem niste hamburgeri de curcan dezastru. Un miros la bucatarie de nu stiam ce dracu s-a intimplat. Dap, era fix carnea care s-a stricat in frigider.

Repet, ca poate nu s-a inteles: S-A STRICAT IN FRIGIDER! Frigider cumparat tot de la Auchan, culmea. Doar ca restul produselor din fridiger erau bine mersi. Si frigiderul nu are nici o vina saracul. Avem obiceiul poate usor exagerat sa lasam la marinat carnea si doua zile. In frigider. Si nu are absolut nimic. Ba chiar am reusit sa tinem niste carne tocata 5 zile fara sa aiba vreo problema.

De ce sint putin nedumerit? Pentru ca de ani buni nu mai cumparam carne de la supermarket. Doar de la macelarii. E una in piata la Otopeni pe care o recomand , in Bucuresti mai e pe la Obor, pe Apusului cu Iuliu Maniu in statia de autobuz. Si astea sint citeva unde mai intru. Nu mai spun ca in sat la mine am la orice ora minim 5 macelarii. Si am ales una de la care iau saptaminal cite ceva.

Decit sa iei carne pe care sa o bagi la congelator, mai bine iei cind ai nevoie carne proaspata. Si niciodata de la supermarket. Acolo carnea este tratata sigur cu ceva mizerii inutile.  Mergi la o macelarie si ia de acolo. Macar ai siguranta ca e ceva bun. SI aia nu prea o sa dea rateuri pentru ca aia e afacerea lor.

Carne congelata doar atunci cind faci rost de un batal sau un berbecut tinar. Sau juma de vitel. Daca sinteti genul care cumpara si industrial cind apar oportunitatile. Recunosc ca mai fac din astea.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *