De pe vremuri

Imi amintesc cu drag primul job cu carte de munca. Am invatat multe pe acolo. Cum ar fi sa nu semnezi si sa anunti in scris ca nu raspunzi de lipsuri din gestiune cata vreme gestiunea nu e sub cheie si care cheie se afla doar in posesia ta si ATAT. 

Adminul de retea si calculatoristul bun la toate isi luase lumea in cap cumva pe nepusa masa. Si patronul a fost lasat descoperit si cum firma avea activitate destula pe IT, avea nevoie urgenta de om. Si un vecin de-al meu m-a recomandat. Si m-am prezentat si aia a fost. Am fost angajat rapid, fara multe intrebari si direct in paine.

Doar ca directul general, o femeie usor mai in varsta ca mine, a prins de veste ca avem calculatorist nou si neaprobat de ea. Adica ea care facea toate angajarile acolo a fost trecuta cu vederea in cazul meu. Habar nu am avut. Si am auzit ca femeia era tare spurcata. Si colerica si tot tacamul.

Asa ca undeva prin ziua trei de job sunt “sumonat” in biroul ei. Deja auzisem ce si cum e cu ea. Si de cum am intrat m-a si luat la rost. “De ce nu merge programul de conta?”  Nu tu, am o problema, poti sa te uiti si alte alea de bun simt. Direct, “de ce nu merge asta?”

Ii spun ok, stai sa vad si eu minunea. Si da, ceva nu mergea. Si ii confirm. Si femeia se apuca sa-mi spuna ca e treaba mea ca totul sa mearga si ca nu accepta scuze si alte alea. Eu calm o intreb politicos “pot sa folosesc telefonul de aici?” Am prins-o derutata si a zis ca da. Si dau telefon la firma care manufactura acel program, cer pe cineva si expun problema. “Buna X, sunt Jules, uite ce prolema am…. Ce se poate face?”. trecut prin suport rapid si rezolvat problema si explicat noii sefe ca ce a vrut ea sa faca nu era bine si ca trebuie sa faca altceva.

A ramas putin in off-side ca nu a mai avut ce sa-mi spuna. Dar nu m-a iertat cu altele mai tarziu.

Totusi, ne-am inteles relativ decent cat am lucrat pe acolo, eu ignorind cu desavarsire iesirile ei, ea intelegind ca nu are rost sa ma ia la doi pazeste.

O respect si in ziua de azi. Si cred ca sentimentul e reciproc. Am plecat in aceeasi zi din firma amandoi 🙂

ps: si da, m-am fript cu niste lipsa de gestiune pentru ca cineva a sutit sau a facut cadou un sistem fara sa ma informeze. Sistem care era depozitat in bucataria firmei ca la mine in birou nu era loc neam. Dar cumva eu am picat aiurea. Patronul avea idei din astea de a lua chestii fara sa anunte si apoi sa faca pe prostul si daca nu il prindeai cu dovezi, aia era.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *