De ce statiunile turistice merita sa falimenteze

Ma laud deja ca am poposit pe la Bran si Moeciu.

Dar trecind peste ospitalitatea oamenilor la care am stat, ajungi sa te lovesti de alte mizerii.

Mergi la Moeciu de Jos sau Bran. Sa spunem Bran. Treci in vizita sau chiar ai de gind sa stai pe acolo citeva zile.

Primul lucru e ca trebuie sa parchezi. Si costa. 3.5 lei sau 5 lei. ORA! Nu zic nu, dar e putin idiot sa taxezi lumea cu 5 lei ora. Si ca apoi sa nu te poti misca pe trotuare ca sint masini parcate sau ca traficul e absolut ingrozitor.

Apoi vrei sa te plimbi. Unde? Pai te duci la castel. Daca ai noroc, nu e coada mare. Si apoi? Vrei sa merg putin prin zona. La pas. Pai dai prin noroaie pe marginea drumului, ca primaria de acolo stie sa te taxeze cu 5 lei pe ora la parcare dar un trotuar decent nu ar face. Deloc.

La Moeciu la fel.

Ba, cit de prost sa fii sa nu faci dracu un trotuar de un metru latime sa poti sa te misti pe linga sosea sa nu mai stai speriat ca da tirul peste tine. Sau boul de sofer de logan sau bmw de bulgaria.

Si sa nu mai spun de drumurile secundare. Bai! Serios, un drum de 1.8m latime. De dadeam cu oglinzile in buruienile de pe margine. Pietruit si plin de dimburi. Si mai vine un curajos care ii da fara jena, Cu loganul, normal.

Si sa nu mai vorbim de preturile absolut mizerabil la orice chinezarie vinduta ca prostie gen amintire de la Bran.

Sau de preturile din restaurante. Care sint absolut mizerabil de mari. Chiar daca la unele mincarea e decenta. Dar nu La Cristi, unde e o cocina comunista.

Statiunile astea trebuie sa-si redefineasca putin strategia. Stiu, melteanul trist va merge acolo constant ca e aproape si nu-l intereseaza ca merge prin noroi pina la primul non-stop sa-si cumpere tigari. El va fi mereu satisfacut. Dar ma intreb cit o ma merge aventura asta? Dispretul fata de turist, cel care iti aduce bani la buget, e la limite prea sus.

Nu s-o gindi un primar sa o ia din pensiune in pensiune si sa vorbeasca cu aia si sa-i roage sa-si inregistreze afacerile si la schimb sa primeasca asfalt si trotuare si cine stie, o usa deschisa mereu la problemele lor? Nu prea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *