De ce am pata pe RDS

In general RDS e o companie relativ decenta. Sunt responsabili de calitatea internetului de azi. Si nu doar ei, dar cu siguranta au avut un impact major.

Acum ceva ani, sa tot fie vreo 5 am facut un contract cu ei. Voiam neaparat telefon. Asta era tot. Din pacate ei nu, trebuie sa iei si TV si internet. Ok, am zis. Dar vreau telefon inainte de orice. 

Trec cateva zile si vine prima echipa. Le spun ca vreau telefon. Ei ca nu, ca lipseste nu stiu ce echipament. Dar fac sesizare si se rezolva. Ceva pe acolo.

Fast forward, peste vreo doua luni de telefoane, sesizari, tichete, nimic. Dar sa vezi chestie. Vecinii mei din bloc au telefonie de la RDS. Asta in conditiile in care am fost primul din bloc care am semnat contract si am cerut in mod expres telefon. Dupa cele 90-100 de zile am sunat la ei si am anuntat frumos ca eu consider contractul reziliat. Pentru ca nu s-au instalat serviciile contractate. Ca sa vezi, dupa 110 zile ma suna unii de la ei ca sa vedem ce facem. Le-am spus frumos ca eu consider contractul reziliat, conform articolului X din contract. Daca vor sa vina sa instaleze, bine. Daca nu, nu.

Cred ca am anuntat asta si la serviciul lor de clienti si pe email.

Am trecut peste, contract la Cosmote.

Fast forward in prezent. Vreau sa fac un contract pentru internet acasa. Care presupune si TV. Ca nu se poate altfel. Desi e cam aiurea. Ma intreba nenea daca am fost client. Zic ca da. Ma verifica si aparent figurez cu o restanta de 180 lei. I-am explicat ca asa ceva nu se poate din punctul meu de vedere. A ramas ca mai vede el ce putem face. Probabil nimic.

Nimic pentru ca a facut o observatie cum ca daca ar fi stiut nu isi mai pierdea vremea pe drumuri ca sa ne vedem. Ceea ce a sunat cam aiurea pentru mine. Am incercat sa fiu pozitiv si aia e. Dar a fost o remarca cam de rahat. A ramas sa-l sun pe luni. O sa-l sun ca sa imi confirme ca nu are ce face. Nu vad sa se implice sa rezolve ceva. Nu cred.

Asa ca optiunile mele sunt simple. Probabil ceva abonament de date de la Vodafone sau Orange. La vodafone ar fi ceva pe la 12 euro / 100GB. Ceea ce nu e tocmai rau. Dar e mai mult decat la RDS sau oricare altul. Sau poate imi maresc abonamentul pe telefon si aia e. Dar tot scump iese.

Optimizarea asta a costurile nu e atat de usoara 🙂

Nu, nu am nici un regret ca apar la RDS cu datorii. Sa fie sanatosi. Uneori prefer sa platesc mai  mult doar din principiu. Am fost tratat cu fundul atunci, am fost tratat putin aiurea si azi. Cred ca imi este de ajuns.

3 thoughts on “De ce am pata pe RDS”

  1. Am avut si inca am internet fix de la Vodafone prin 4G, sunt ceva anii, a mers bine si m-a scos din nevoi eu stand la tara, prin mai au modificat unilateral conditiile din nelimitat a devenit limitat si banda maxima de la 150 a ajuns 50, asta asa ca de aniversare de 20 de anii, saracie mare!
    Acum sotia a facut alta afacere, cu Telekom, in ideea desigur sa optimizam costurile, a portat un numar mobil, internet si tv prin fibra, 12 euro pare fabulos, sa vedem cat tine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *