Cum sa prezinti un produs?

Citesc uneori posturi care lauda un produs sau idee sau cine stie ce implementare. Aproape niciodata nu sint de acord cu lauda respectiva insa inteleg ca cineva ar putea fi. Si e ok, nu sint perfect, nevoile mele sint diferite.

Clasica lauda la telefoane de exemplu. Am pus mine pe un Galaxay S ceva si pentru prima data de la iphone 3g (singurul detinut) am reusit sa scriu lejer si comod un mesaj. O tastatura absolut misto. Taste spatiate bine, feedback decent, scriere rapida de nu-mi venea sa cred.

Acum daca cineva imi lauda un telefon pentru ca are NFC, trec peste. Nu am nevoie, nu ma intereseaza, e ceva care pur si simple e inutil pentru mine. Dar lauda respectiva e bazata pe pe niste lucruri in general clare. Daca vorbim de telefoane conteaza ecranul, procesorul, gpu, baterie. Si poate sistemul de operare imbunatatit, simplitatea etc. Pretul, camera si tot asa. Lucruri trecute in postul respectiv pe baza carora autorul ajunge la o concluzie.

Simplu si la obiect.

Recent am citit un post pe computerblog unde Dan a laudat un sistem de panou solar care continea si o aplicatie de mobil prin care putea face chestii aparent. Departe de mine gindul ca Dan ar putea fi un necunoscator in domeniu sau vreun papa lapte care scrie aiurea. il citesc ocazional si il respect. Asta desi singura noastra comunicare a fost pe twitter. Dar daca vreau sa cumpar un telefon de exemplu ma uit sa vad daca a scris ceva de el si opinia lui conteaza pentru mine.

Insa la postul lui despre acel sistem inovator a gasit de cuviinta sa il laude pentru ca e sustinut de EON. Trecind peste aversiunea mea explicita fata de gigantii monopolisti care ne fura pe fata si pe factura si in zeci de alte situatii (probez cu documente daca e cazul), as vrea totusi sa motivez de ce postul ala nu trebuia sa existe la el si de ce tocmai el nu ar fi trebuit sa faca o astfel de greseala de incepator aiurist.

Vorbim despre un sistem de panouri solare care genereaza curent electric. Care in teorie iti poate asigura independenta fata de furnizorul clasic si 100%. Ar fi trebuit sa stie mai bine ca indepdenta asta nu e posibila inca la preturi ridicate.(daca ai mai mult de doua becuri in casa) Doar la preturi extrem de ridicate. Pentru ca mizeriile astea nu sint ieftine deloc. Si scrie citeva paragrafe despre acest sistem si despre asa-zisul startup romanesc.

Asta desi in tot postul respectiv nu am vazut nimic din urmatoarele:

  1. Cit costa? estimativ bineinteles.
  2. Ce eficienta are?
  3. Ce cuprinde sistemul? cite panouri/celule, ce tip de invertor, baterii etc Ceva, orice…
  4. Durata de viata?
  5. Specificatii de orice fel?
  6. Site-ul asa zisului startup? (la care a facut trimitere si pe care nu l-am gasit nicaieri pe pagina)
  7. De ce e interesant ca il sustine EON???????

In loc de cele de mai sus avem, ei bine, nimic. Avem insa o aplicatie pe telefon care stie sa faca ceva analize banale. Pe bune? Macar daca era vorba de un produs gen aplicatie de telefon care te ajuta sa iti monitorizezi solutia de panouri solare etc. Dar nu.

Asta e postul cu pricina: https://www.computerblog.ro/stiri/suncloud-start-romanesc-aduce-acasa-energia-solara.html

Hai sa ne si documentam inainte de a scrie un post care pare publicitar (chiar pare, altfel nu-mi imaginez cum poti mentiona ca e sustinut de EON). Dupa ce ne documentam, scriem ce vrem noi dar sa includem dracu si lucrurile cu adevarat interesante.Eu incadrez postul ala la categoria mizerii care m-au facut sa pierd citeva minute din viata. Pacat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *