Bucuresti, sector 6

In Bucuresti, sector 6 este un primar. Pe numele sau Cristian Poteras. Si cred ca e la al doilea mandat cel putin. Daca nu or fi mai multe. Ma gindeam zilele trecute la domnia sa. Pentru au aparut unele treburi interesante prin zona.
Negative:

 • refuza sa dea amenzi la toti cretinii care refuza sa isi curete zapada din fata blocului. Oare citi bani se aduceau la buget ? De exemplu, eu stau in chirie undeva intr-o cladire noua. Am dat zapada la o parte din fata intrarii, desi nu era treaba mea. Ci a proprietarului si a celor cu magazine la parter.
 • da avize pentru tot felul de rahaturi de gherete. Adica urmeaza 1 martie ? Bun, baga repede citeva autorizatii la baietii mei ca sa ocupe trotuarele cele mai circulate la orice ora din zi. Mai lipseste afisul cu invitatii pentru hoti.  Cine trece pe la Veteranilor, Pacii, Lujerului, Crangasi si alte locuri asemenea, stie despre ce vorbesc. Nu te poti strecura deloc. Sau macar ocoli. Adica ocupa jumatate de trotuar ( in cazul bun ), din ce ramine cu putin noroc se ocupa cu gura casca si daca te-ai nascut sub o stea norocoasa, poate nu prinzi tot suvoiul de oameni ce iese de la metrou. Ba nene, ai locuri si spatii indeajuns de incapatoare pentru hotii astia. Parcarile de la mall Plaza ( vis-a-vis ) sau altele. Dar lasa-ma sa traiesc si sa respir.
 • se asfalteaza Iuliu Maniu. Adica se decoperteaza o bucata, se asteapta ca vreo 50 de soferi sa isi lase bucsele pe portiunea respectiva, se asfalteaza.  Weekendul trecut, de exemplu, daca erati curios de ce faceti o ora si ceva de la Lujerului la Pacii pe marele bulevard, sa stiti ca se astepta o minune divina. Pentru ca fix citeva sute de metri pina la autostrada A1 s-a decopertat tot, lasind in urma si citeva cratere de mai mare dragul. Si trecerea de la asfaltul normal la cel decopertat este, inca, de vreo 10 cm. La 90 de grade. Normal ca opresti si treci usor. Ca in spatele tau se face coada pina la Apaca, asta e. Si inteleg. Ce nu inteleg este de ce nenea primar nu a dat din buze la vreun responsabil sa-si miste fundul si sa rezolve problema.
 • ridicarile de masini. Asta e jumi/juma. Sint de acord, insa cind incep astia sa exagereze, pai ma enervez. Ok, sa spunem ca nu gasesc loc de parcare pe raza de 500m fata de locul unde am treaba. Pe nici un sens. Si prefer sa merg sa caut si sa merg pe jos decit sa o parchez unde deranjez. Si nu gasesc. O parchez undeva unde stiu sigur 100% ( si oricine imi poate da dreptate ) nu incurc pe nimeni si nimic.  Si vine ghita si imi ia masina.Si eu nu blochez intersectie, nu blochez acces, sint doar fix dupa semnul de stationare interzisa. Astia nu sint obligati sa astepte 10 minute pina sa ridice o masina ? ( inca nu mi-au ridicat masina )
 • in jurul blocurilor sint garduri din astea mai noi si care arata mai bine. Totul ar fi ok, insa marea majoritate ai tepi de peste 5 cm. Si asta iarna era sa imi iau o portie in ficat. Gardul fiind la vreo 50-60 cm de sol.
 • politia locala este in subordinea primarului cumva ? Ca daca este, ar trebui concediati cu totii. E de ajuns sa urmaresti pe unul cam 5 minute si e de ajuns.
 • de ce mama naibii nu se ridica gunoiul in timpul noptii ca in tarile civilizate ? Din cauza unui mastodont de asta se blocheaza un bulevard intreg, de multe ori.
 • una clasica: de ce mama naibii intretinerea in sectorul 6 e mai mare decit in sectorul 2 sa zicem ? Si e un fapt demonstrat.

Pozitive:

 • anul trecut s-a apucat sa asfalteze stradutele dintre blocuri prin Militari. Cam pe unde locuiam eu. Au facut o teaba super buna cit a tinut vremea buna.  Mai trebuiau si niste tarusi pe trotuar ca sa nu mai parcheze ghita.
 • ridicatul masinilor parcate ilegal. Recunosc, are si parti bune.
 • pe spatiul a patru locuri de parcare au aparut de ceva vreme parcari supraetajate cu vreo 10 locuri. Ca romanul nu o sa vrea sa dea un ban in plus, asta e clar. S-a revoltat si la ideea de a da 120 lei pe an in loc de 60 pentru locul de parcare rezervat.
 • au aparut automate de platit taxe si impozite. Eu am vazut la Auchan Militari. Scaneaza buletinul si iti spune ce ai de platit si poti plati cu cardul visa. Sint curios daca a folosit cineva si ce parere are.

Mai las si pe alta data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *