Aripi

Monumentul Aripi, ridicat cu bani grei pentru a comemora victoria asupra comunismului este probabil cea mai mare ironie a sortii pe care ne-a facut-o clasa politica.

De fapt se numeste Aripi Frinte. Si uite sarbatorim noi victoria printr-un monument care care simbolizeaza infringerea. Pentru ca ne place sau nu, la revolutie am infrint.

Aripile reprezinta simbolul libertatii, al eliberarii de ceva care ne tine strins pe pamint. Dar e foarte usor sa il transformi in ceva negativ. Le fringi. Atit de simplu. Si astfel aripile frinte nu reprezinta decit pierderea luptei.

Si pentru asta voi da o flegma virtuala si nu doar de fiecare data cind voi trece pe linga el. Pentru ca e o mizerie sinistra care ne aminteste ca de fapt avem doar o iluzie a libertatii si ca de fapt nu am invins si nici nu ne-am eliberat. E un monument care tine sa ne reaminteasca ca cineva inca ne conduce destinele si nu ne lasa sa ne dezvoltam si sa fim liberi. Ne ofera doar o iluzie bine lucrata.

Stiti mesajul ala de pe pachetele de tigari cu “Noi te putem ajuta! Contacteaza doctorul tau” Fix asa e si asta. Noi sarbatorim victoria asupra comunismului. Libertatea ti-o alegi mergind in alta tara.

Sint prea tinar sa fi luat parte la revolutie, dar imi amintesc clar ce s-a intimplat in vremea aia. Dar cei care au luptat si au murit acolo nu au facut-o sa aiba un monument care sa simbolizeze infringerea. De fapt e un monument dedicat lui Iliescu care e printre putinii care rivnesc la trecut. Ati invins? Nu! Ati pierdut. Cam asta ne transmite.

Inca o muie din banii nostri, ipocrizia suprema. Pacat ca hipsterii nostri sint ocupati cu altele gen Maroon 5 si compania.

ps: azi am trecut prin zona. Si am vazut ca e gata. Si m-am simtit neputincios si trist. Un monument construit pe banii nostri pe sest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *